Јеремић ради на формирању странке, нуди сарадњу

БЕОГРАД: Вук Јеремић је изјавио да ће странка, чије оснивање је недавно најавио, бити опозициона и да ће у њој бити доста нових људи, а приоритет ће бити ангажовање на премошћавању разлика између опозиционих фракција.
jeremic_vuk/f_bakic
Фото: Дневник (Ф. Бакић)

Он је, у изјави за телевизију Н1, понудио сарадњу лидерима појединих опозиционих странака.

"Разговарао сам са Јанковићем, Радуловићем и другима, сви који могу да буду мета режима, а то су мање-више сви из опозиције, сви су за постизање фер изборних услова, не видим разлог зашто се не бисмо сложили, долазе београдски избори, и ту има тема у којима не постоје велике разлике", рекао је Јеремић.

Како је навео, сви који желе у заједнички фронт могу да седну и разговарају, јер су теме које ће бити важне на градским изборима - теме у којима не постоје велике разлике међу опозицијом.

Он је као услов за сарадњу изнео то да сви морају да се обавежу да након избора неће ступити у коалицију са странкама које су на власти.

Јеремић сматра да је идеално решење једна листа на изборима у Београду, и додаје да све и да се не деси да буде једна листа, опозиционе странке сарађују и имају кохерентан наступ.

Оценио је и да је начињена грешка на председничким изборима, јер би било много боље да је опозиција изашла с једним кандидатом, али да није постојала синергија и додао: "Ја сам ту лекцију научио".

Јеремић је прецизирао и да се ради на програму и статуту будуће странке, да ће бити формиран политички савет и наводи да ће међу онима који ће подржати странку бити и Синиша Ковачевић, уз напомену да ће то бити странка десног центра.

EUR/RSD 117.1776
Најновије вести