Јеремић: До избора 2022. јачати партијску инфраструктуру

НОВИ САД: Председник Народне странке Вук Јеремић изјавио је данас да ће његова странка у сусрет изборима 2022. јачати партијску инфраструктуру, а то, каже, саветује и другим опозиционим странакама.
Vuk Jeremić Foto: Tanjug
Фото: Tanjug

Предуслов за промену власти је, каже, контрола свих бирачких места:

„За то нам је потребно око 17. 000 људи, што је данас мисаона именица за целу опозицију, а не само за Народну странку", казао је Јеремић у Мокрину, где је, према саопштењу, разговарао са грађанима и члановима странке из Баната и других делова Војводине.

„Разговори о томе ко би био најбољи кандидат за председника Србије су оштрење ражња док се налазимо на 300 километара од шуме у којој је зец. Ја нећу учествовати у тим расправама, него ћу јачати странку“, додао је Јеремић.

Он је подсетио да ће 2022. године бити истовремено одржани парламентарни и председнички избори и каже:

„На тим изборима наступићемо заједно са другим опозиционим странкама на једној листи и са једним кандидатом, али до тада морамо да радимо на јачању странке и њене инфраструктуре, што саветујем и осталим опозиционим колегама. Ако бисмо остали увезани на садашњи начин, не би се битно померили са садашњег нивоа подршке, што је далеко од потребног за промену власти“, рекао је Јеремић.

Јеремић је, поводом преговора о Косову и Метохији, рекао да се ове године вероватно неће одлучивати о статусу, а Запад би, каже, требало да престане да толерисе актуелну диктатуру у Србији, јер верује да ће решити проблем Косова.

„Следећа демократска власт у Србији моћи ће да допринесе нормализацији прилика на Косову и у региону", каже Јеремић, али не објашњава шта то значи по питању решења за проблем Косова.

Истовремено, обећава да ће опозиција, кад дође на власт, настојати да Србију уреди тако да више личи на Чешку, а не на Турску.

EUR/RSD 117.1474
Најновије вести