Михајловић Јеремићу: Не бира се власт у Бриселу него у Србији

Чланица Председништва СНС-а Зорана Михајловић поручила је данас председнику Народне странке Вуку Јеремићу да он наставља са старим обичајем да говори лоше о земљи у иностранству.
zorana mihajlovic
Фото: Tanjug (Rade Prelić, arhiva)

БЕОГРАД: Чланица Председништва СНС-а Зорана Михајловић поручила је данас председнику Народне странке Вуку Јеремићу да власт у Србији одређују грађани на изборима и оценила да он наставља са старим обичајем да говори лоше о земљи у иностранству.

Јеремић је раније данас позвао институције ЕУ да приоритетно обавежу власт Александра Вучића на свеобухватне преговоре са српском опозицијом под окриљем ЕУ и навео да би циљ тих преговора био успостављање детаљних и мерљивих услова за истински слободне и фер изборе, који би требало да буду одржани што пре.

Михајловић у писаној изјави достављеној медијима наводи да Јеремић, уместо да изађе са политиком коју би понудио грађанима, наставља са старом праксом да говори лоше о Србији у иностранству кад год му се укаже прилика.

"Али, проблем за Јеремића је што власт у Србији одређују грађани Србије на биралиштима, а Јеремића на изборима нема јер је унапред одустао од борбе за гласове грађана. Истина, видели смо и да Јеремић не пролази код грађана боље ни на улици, онда кад покуша да им се приближи и придружи”, наводи Михајловићева.

Осврћући се на Јеремићеве критике на рачун преговора о Косову, Михајловић наглашава да су у најмању руку лицемерне јер је управо мишљење Међународног суда правде које је он иницирао учинило позицију Србије на Косову и Метохији далеко неповољнијом.

EUR/RSD 117.1415
Најновије вести