Јерков: Бојкот је више од лепљења налепница

БЕОГРАД: Потпредседница Демократске странке (ДС) и народна посланица Александра Јерков изјавила је да та странка грађанима дугује објашњење какав је план предвиђен пре бојкота избора, а какав после избора.
aleksandra jerkov, Tanjug
Фото: Tanjug

Она је у изјави за данашњи Блиц додала и да грађанима дугују објашњење чиме ће мерити успех бојкота и како ће он довести до пада председника Србије и Српске напредне странке (СНС) Александра Вучића, "без фраза, општих места и парола које им у овој кампањи опозиција нуди".

Одговарајући на питање да ли ће ићи по Србији и лепити налепнице ''бојкот'', она је казала да није сигурна да је лепљење налепница на табле са именима градова и седење у кафићима са неколико страначких активиста најбољи начин за то.

"Слично као и са изборима у Медвеђи, када је велики део странака већ прогласио бојкот, па затим дан провео седећи у кафићима и делећи по друштвеним мрежама снимке из Медвеђе које су направили људи који живе у Медвеђи", изјавила је Јерков.

Она је подсетила да је Посланичка група ДС-а одлучила да се одазове позиву Европског парламента на разговоре власти и опозиције.

"Та одлука је донета у складу са одлукама нашег Главног одбора и Уједињене ДС, сви услови које је опозиција дала ЕУ испуњени су, ми смо сматрали, и још увек сматрамо, да боље партнере од ових нећемо имати", рекла је Јерков за Блиц.

Наводећи да су то аргменти које је износила на Председништву странке, истиче да, "ипак, Преседништво ДС, као и још неке значајне политичке организације донеле су одлуку да не учествујемо на преговорима и то је чињеница коју нисмо могли игнорисати, узимајућу у обзир важности јединства опозиције".

"Ми остајемо уверени да је ЕУ једини партнер за изградњу демократије у Србији и настављамо активно да радимо са њима", казала је Јерков.

EUR/RSD 117.1776
Најновије вести