Јерков: Напади чланица СЗС на ДС заслужују одговор

БЕОГРАД: Потпредседница Демократске странке (ДС) и народна посланица Александра Јерков поручила је данас да изјаве појединих челника СЗС и константне увреде које из појединих политичких организација долазе на рачун демократа, заслужују одговор због свих чланова и чланица ДС који су остали у њој и у време када је она најпрогањанија странка у Србији.
1
Фото: Dnevnik.rs

Ти напади, наводи ДС у саопштењу, заслужују одговор не због чланова ДС који су били мета напада, јер су они навикли на "константна блаћења, увреде и малтретирања од стране режима Александра Вучића", већ и "због свих оних људи који су Демократску странку водили и који је сада воде, без обзира на личну цену коју су због тога платили".

На нападе треба одговорити, како је оценила Јерков, и због саме ДС "која се три деценије бори да модернизује Србију и једина је стварна европска алтернатива лажно европском режиму Александра Вучића".

Она је рекла да напади, који "представљају само наставак кампање против појединаца у Демократској странци, више подсећају на начин, реторику и идеологију којом се Александар Вучић разрачунава са неистомишљеницима, него на речи коалиционог партнера".

"Демократска странка неће дозволити да председник неког другог покрета дисциплинује чланове Демократске странке, тумачи њене одлуке, дели пацке онима који не дају изјаве које су му по вољи и унижава све оно што Демократска странка јесте и што је одувек била", поручила је Јерков.

Она је нагласла како ДС "неће дозволити да јој се намећу вредности и култура других странака, поготово антиевропских попут Двери".

"Демократе ће наставити да говоре оно што мисле, то је одувек тако било, тако ће и остати и ту никакве увреде и клевете неће помоћи никоме ко у томе покушава да их спречи, ма ко то био. Тако је било у време када су на целу наше странке били Драгољуб Мићуновић, Зоран Ђинђић, Борис Тадић и други и не смемо дозволити да и сада буде другачије", нагласила је Јерков.

EUR/RSD 117.1484
Најновије вести