Јевтић: На делу организовано насиље над Србима повратницима

ПРИШТИНА: После најновијег инцидента који се синоћ десио када су домаћинству Снежане Дубљевић у селу Суви Лукавац запаљени сено, слама, штала и свињац потпредседник косовске владе и министар за заједнице и повратак Далибор Јевтић оценио је да је на делу, како је рекао, "организовано насиље над Србима повратницима у општини Исток". 
Dalibor Jevtić Foto: Tanjug
Фото: Tanjug

"Четврти инциндент за само седам дана у општини Исток и протести у Ђаковици јасан су показатељ да је на сцени организовано насиље над Србима. То је недопустиво и већ веома озбиљно", упозорио је Јевтић, саопштено је из његовог министарства.

Он је указао да у данима празника Срби немају мира и да то мора престати одмах. 

"Захтевам од свих надлежних да одмах реагују, захтевам од оних који дају гаранције да оваквих инцидената неће бити одмах са речи пређу на дела. Србима повратницима поручујем да не посустају и да не одустају, баш онако како то није ни Богдан Митровић”, рекао је Јевтић синоћ након добијања информације о новом нападу на Србе у Истоку.

Породица Дубљевић се у Суви Лукавац вратила 2005. године. Иначе сви Срби који живе у овом делу Косова су, како је речено министру Јевтићу, веома узнемирени и у страху. 

EUR/RSD 117.7410
Најновије вести