Јевтић: Не прихватамо ЗСО која није у складу са споразумом

БЕОГРАД: Члан Председништва Српске листе и министар за заједнице и повратак у оставци Далибор Јевтић изјавио је данас да Срби на Косову и Метохији желе Заједницу српских општина на начин на који је то потписано у Бриселу и никако другачије.
jevtic, tanjug
Фото: Tanjug

"Све што се ради другачије ми нећемо прихватити. Постоји иницијатива од стране Албанаца да ЗСО сада понуде као нешто што ће бити замена за столицу у УН, што мислим да ће се тешко догодити", рекао је Јевтић гостујући на Пинку. 

Он је истакао да Срби не желе ЗСО која ће бити нешто што тренутно постоји у законима на Косову.

"Ја сам то и Албанцима у Приштини рекао. Питао сам их:''Да ли мислите да је неко отишао у Брисел да преговара са вама да би добио оно што већ постоји у законима?'' Ми нисмо преговарали око нечега што већ имамо, већ смо тражили нешто додатно", рекао је Јевтић.

Оно што је дефинитивно сигурно, истакао је, то је да у Приштини постоји мало воље за компромисом.

"Када говоримо о компромису и сам председник Србије Александар Вучић је неколико пута врло јасно рекао да ће он бити итекако тежак и болан, али је као такав сигурно у дугорочном смислу једино могуће решење да коначно решимо односе два највећа народа на западном Балкану, а то су Срби и Албанци", рекао је Јевтић. 

Он је нагласио да је врло важна улога и поштовање које Вучић има у међународној политичкој арени и да то итекако утиче на многе битне ствари.

"Не знам шта би било да је ситуација другачија, да је неко други на власти на који начин би се све ово завршило...све очи су упрте у Београд и председника Вучића и ми знамо и верујемо да ће крајње решење бити такво да ће донети дуготрајан мир јер једини интерес свих Срба на КиМ јесу искључиво мир и стабилност", подвукао је Јевтић.

Јевтић: Нема помака у истрази о убиству Оливера Ивановића

Члан Председништва Српске листе и министар за заједнице и повратак у оставци Далибор Јевтић изјавио је данас да нема помака у истази о убиству Оливера Ивановића.

"То је оно што додатно забрињава. Како време пролази, све мање можете чути било какву информацију о томе. Колико год да сам у почетку био оптимиста да ћемо добити одговор на питање ко је и зашто убио Оливера Ивановића, тако сам сада све више уверен да се то неће десити", рекао је Јевтић гостујући на Пинку.

Он је додао да је важно да се, пре свега због породице Ивановића, добије одговор на то питање.

EUR/RSD 117.1420
Најновије вести