Јевтић позвао Приштину и Брисел да формирају ЗСО

КЛОКОТ/ВРБОВАЦ: Потпредседник косовске владе и министар за заједнице и повратак у оставци, Далибор Јевтић, позвао је данас Приштину и Брисел да формирају Заједницу српских општина онако како је то потписано Бриселским споразумом и никако другачије.
dalibor jevtic
Фото: Tanjug (video arhiva)

“Заједница српских општина ће бити формирана. Дошло је време. Дуго смо чекали оно што нам припада, оно што је циљ и што није уперено против никога. Настављамо конкретно да помажемо српски народ на Косову и то ће нам бити приоритет у наредним данима", рекао је Јевтић грађанима у општини Клокот-Врбовац.

Онима који казу да је речо једностраној одлуци на кратак рок, Јевтић је поручио да је тај споразум у Бриселу потписан пре пет година.

"Дакле, ако је пет година кратак рок ја не знам шта је дужи рок. Позивамо Приштину и представнике ЕУ који су гарант потписаног Споразума да то учине у складу са потписаним. Ми смо спремни да на позитиван начин допринесемо процесу у смислу коначног успостаљања ЗСО“, навео је Јевтић.

Помоћ и подршку људима који живе у општини Клокот, коју је председик Вучић обећао наставиђемо, казао је, да обезбеђујемо и то интензивније у наредним данима.

„Проблеме ћемо решавати ефикасно. Мислим на изградњу кућа и свега осталог што доприноси опстанку и останку Срба на Косову. Захтеве за решавање проблема са којима се суочавате предајте у Општини а ми ћемо их размотрити и решавати“, нагласио је министар Јевтић.

Грађанима Клокота је пренео поруку педседика Александра Вучића и директора Канцеларије за Косово и Метохију Владе Србије Марка Ђурића да буду јединствени јер ће како је рекао, само тако поразити оне који су против опстанка и живота Срба на Косову.

Позвао их је и да не подлежу притисцима и продају имовину.

„Знам да је било великих проблема у Клокоту али заједно ћемо их решити“, казао је Јевтић.

EUR/RSD 117.1627
Најновије вести