Јевтић са европском делегацијом о проблемима на КиМ

БЕОГРАД: Српска листа је против иницијативе за укидање Специјалног суда и став политичких представника Срба о томе је јасан и недвосмислен, истакао је потпредседник косовске Владе и министар за заједнице и повратак Далибор Јевтић у разговору са представницима Француско-Немачке делегације. 
Dalibor Jevtić sa predstavnicima Francusko-Nemačke delegacije Foto: Tanjug
Фото: Tanjug

Како је саопштено, Јевтић се данас у Приштини састао са специјалним изаслаником за југоисточну Европу, Турску и државе ЕФТА савезног Министарства спољних послова Немачке Кристијаном Хелбахом и шефом Одељења за Западни Балкан при Министарству за европске и иностране послове Француске Томасом Бертином.

Разговарајући са европским званичницима о актуелним политичким темама на Косову и Метохији, потпредседник косовске Владе нагласио је важност наставка дијалога Београда и Приштине наводећи да је ''''увек добро када се о проблемима разговара на свим нивоима''''. 

Изасланицима влада Немачке и Француске за Југоисточну Европу Јевтић је пренео и који су највећи проблеми са којима се суочавају невећински народи на Косову.

Састанку су присуствовали и амбасадори Немачке и Француске у Приштини, Кристијан Хелд и Дидиер Шаберт.

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести