Јездић одговара: Политиком се не бавим, одазвао сам се позиву државе

БЕОГРАД: Последњих дана на друштвеним мрежама упућена је гомила критика на рачун глумца Ненада Јездића због његове улоге Милоша Обреновића на отварању ауто-пута Милош велики.
1
Фото: Tanjug

Глумац је тим поводом изјавио да је на отварању аутопута Милош Велики радио свој посао, да политиком нема намеру да се бави, да се одазвао позиву државе јер се радује свакој великој и важној ствари за народ.

"Искрено се радујем великој и важној ствари, како за нас, тако и за оне генерације које долазе за нама. Овај догађај од пре два дана није у супротности са свим што сам пре радио и говорио приликом сличних пригода", рекао је Јездић за Ало, који је као глумац у костиму Милоша Обреновића учествовао у свечаности отварању нове трасе ауто-пута.

Он је, коментаришуће нападе појединаца на друштвеним мрежама због тог учешћа, рекао да политиком не намерава да се бави и упитао зашто се политизује нешто што је део његовог посла. 

"Ко је требало да чита монодраму ''Милош Обреновић'' по тексту Милована Витезовића у костиму који јесте мој костим и из пројекта у коме сам играо пре десет година година? Неко од државника или глумац? Одазвао сам се на позив своје државе", нагласио је Јездић.

Он је додао да је идеја била да се јавно и у радости сетимо великог имена и значаја Кнеза Милоша, те да су скепса и параноја непотребне. 

"Од срца се радујем народном успеху и добитку кроз тај аутопут. То је пут свих нас. Ми као народ силну дангубу направисмо да би се бавили оговарањем", навео је он.

Наглашава да се "читава интернет чарлама око прославе и ауто-пута најбоље описује на каквом се путу као људи и грађани налазимо". 

"Са чиме ћемо ми изаћи пред оне који дођу после нас. Са пљувањем, оговарањем мржњом и не чињењем. Ако ће нам језик и тастатуре бити оружје, а не оно што реално можемо да направимо, онда боље да нас нема", навео је он.

Додаје да постоје ствари које су од националног значаја, пројекти који су направљени од нашег заједничког новца, где као народ треба да будемо јединствени и сложни.

"Увек сам се одазивао и учествовао у свецаностима које је организовала Црква, војска, полиција и наравно држава. Поделе на опозицију и владајуће ме никада нису занимале. Не желим да будем део диригованих и неприродних подела мог народа", нагласио је он.

Истиче да разуме људе који су због дугогодишње лоше атмосфере у друштву и огромног страдања нашег народа постали параноични, те да је и сам томе склон.

"Никад се нећу бавити политиком или давати политичке подршке у предизборним кампањама. Никада то нисам ни чинио. То ме не занима. За мене постоје само људи или ме стварност демантује", закључио је он.

(Крај) упр/

EUR/RSD 117.1415
Најновије вести