Ј.Јоксимовић: Надлежни да реагују на претње породици Вучића

Претње политичким неистомишљеницима нису тековина ни времена у коме живимо, а ни вредности за које се боримо и на којима инсистирамо", рекла је Јоксимовић оцењујући да је такво понасање недостојно свих који себе називају демократама
jjoksimovich2
Фото: Танјуг (Видео)

БЕОГРАД:  Поводом забрињавајућих, непримерених и здравом разуму необјашњивих претњи које су преко друштвених мрежа упућене кћерки и сину председника Србије Александра Вучића, министар за европске интеграције Јадранка Јоксимовић истакла је да је апсолутно неприхватљиво да се у 21. веку, због постојања идеолошких разлика или неслагања са нечијом политиком, прети било коме, а посебно деци председника Републике.

"Претње политичким неистомишљеницима нису тековина ни времена у коме живимо, а ни вредности за које се боримо и на којима инсистирамо", рекла је Јоксимовић оцењујући да је такво понасање недостојно свих који себе називају демократама и који сами себе декларишу као промотере таквих вредности, наводи се у саопштењу из њеног министарства.

Јадранка Јоксимовић подсећа да ово није први пут да се прети члановима породице председника Републике и наглашава да би надлежни органи требало да реагују у складу са овлашћењима. 

"На овакве изливе патолошке мржње и претњи која из тих речи извире мора коначно да реагује не само јавност него и надлежни органи, да би у Србији сваки човек, дете и породица могли да се осећају сигурно и застићено за своје основно право физицког интегритета и права на лицно достојанство. А ако иза овог стоји активиста неке од странака очекујем и реакцију представника тих странака", закључила је Јоксимовић. 

EUR/RSD 117.1474
Најновије вести