Јоксимовић: Четири поглавља спремна

БЕОГРАД: Министарка за европске интеграције Јадранка Јоксимовић разговарала је данас да новим амбасадором Холандије у Србији Хилесом Бесхором Плухом о европским интеграцијама Србије.
jadranka joksimovic
Фото: Tanjug (Zoran Žestić)

Како се наводи у саопштењу Министарства, Јоксимовић је истакла да Србија очекује да до краја године и током председавања Финске Савету ЕУ створи нека од технички спремних поглавља, којих за сада има четири, али да паралелно ради и на припреми нових поглавља.

Јоксимовић је рекла да је Србији добро познат холандски строг, али фер приступ напредовања кандидата у приступном процесу и да Србија никада није тражила уступке, већ поштовање јасних критеријума.

Амбасадор Холандије рекао је да ће му током мандата приоритет бити приступање Србије ЕУ, да ће Холандија наставити да подржава процес приступања Србије које се базира на строгом и правичном критеријуму који подразумева испуњавање задатих норми и индивидуални напредак сваког кандидата.

Бесхор Плух је оценио да је резултат реформи видљив, што је добро за даљи европски пут Србије и да би оне требало да се интензивирају пре свега у области владавине права.

EUR/RSD 117.1776
Најновије вести