Још седам дана траје конкурс за доделу новца националним мањина

БЕОГРАД: Министар државне управе и локалне самоуправе Бранко Ружић позвао је данас организације цивилног друштва и установе, удружења и фондације чији су оснивачи национални савети националних мањина да се пријаве на јавни конкурс за доделу средстава из Буџетског фонда за националне мањине.
branko ruzic
Фото: Tanjug (Dragan Kujundžić)

Ове године у Фонду је опредељено 30 милиона динара за финансирање пројеката из области образовања, а конкурс је отворен до 18. марта, саопштено је из Министарства државне управе и локалне самоуправе.

Право учешћа на конкурсу имају установе, удружења, фондације, привредна друштва и друге организације чији су оснивачи савети националних мањина, као и задужбине и фондације, односно академија струковних студија.

Такође, конкурисати могу и организације цивилног друштва уписане у одговарајући регистар, чији се циљеви остварују у области заштите и унапређења права и положаја припадника националних мањина, које имају седиште на територији Србије.

Средства се додељују годишње, у једној од четири законом утврђене области, култура, образовање, информисање и службена употреба језика и писама националних мањина.

Конкретну област за дату годину утврђује Савет за националне мањине у сарадњи са националним саветима националних мањина, а ове године то је образовање.

EUR/RSD 117.1627
Најновије вести