Јованов: Обрадовић одлучио да постане власт, само не зна како

БЕОГРАД: Потпредседник Главног одбора Српске напредне странке Миленко Јованов рекао је данас да је лидер Двери Бошко Обрадовић одлучио да постане власт, само што још није одлучио како би на власт дошао.
Milenko Jovanov Foto: Tanjug
Фото: Tanjug

"Тако неодлучан препустио је самој власти да бира, да ли би више волела да је Бошко победи на изборима, или би, пак, да је Бошко смени на улици", навео је Јованов, саопштила је СНС.

Према његовим речима, у питању је само избор између те две опције, а резултат ће у сваком случају, како каже, бити исти - "Бошко је од пролећа власт у Србији". 

Јованов подсећа и да ово није први пут да Бошко доноси овако важне одлуке и да је, на пример, пре две године, одлучио да постане председник. 

"Додуше, након што је освојио великих 2,28 одсто гласова више није спомињао ову одлуку, али је већ следеће године донео нову. Одлучио је да води Београд", подсећа Јованов.

"Али, авај, ни грађани главног града нису имали разумевања за његове одлуке и идеје и нису били расположени да их води човек који ни у родном Чачку не може да буде градоначелник, па је Бошко, заједно са својим савезником Сашом Радуловићем, освојио чак 3,8 одсто гласова, након чега више ни ову одлуку није спомињао", додаје Јованов.

Како каже, у недостатку нових идеја и одлука, Бошко је малтретирао жене, млатарао вешалима по Теразијама, позивао на државне ударе, упадао на РТС, покушавао да блокира зграду Председништва, чамио под шатором..., да би, најзад, одлучио да постане власт.

"Од срца му честитам на донетој одлуци и немам намеру, нити верујем да би то имало икаквог ефекта, да га у његовим одлукама разуверавам. Нити бих умео, нити сам стручан за то. 

Већ ће то, као и увек, учинити народ Србије, који ће, уверен сам, опет показати да не подржава профашистичке силеџије попут Бошка Обрадовића и његове данашње партнере, а некадашње перјанице жуте лоповске камариле, Ðиласа и Јеремића. И показаће да их не подржава нигде. Ни на улици, ни на изборима", поручио је Јованов у саопштењу.

Обрадовић је раније данас на Твитеру написао да као што је власт морала да седне и разговара са опозицијом, тако ће, како тврди, морати да оде са власти.

"Бирајте да ли на изборима или на улици", написао је Обрадовић коментаришући изјаву председника Александра Вучића да опозицији неће бити дозвољено да спречи одржавање избора.

EUR/RSD 117.1627
Најновије вести