Јованов: Резултати рада Табаковићке и ДС нису за поређење

БЕОГРАД: Потпредседник Главног одбора Српске напредне странке Миленко Јованов каже да нису за поређење резултати рада Јoргованке Табаковић с оним што са српском економијом урадила Демократска странка, која у недостатку аргумената, тврди, једино може да напада и блати друге.
milenko jovanov
Фото: Tanjug (arhiva)

Реагујући на позив ДС Агенцији за борбу против корупције да испита приходе и токове новца гувернерке НБС, Јованов поручује демократама да објаве имовину својих функционера и кажу како је стечена. 

"Нека у томе крену од њиховог некадашњег лидера, а садашњег власника Драгана Ђиласа, затим и Вука Јеремића, Драгана Шутановца, Душана Петровића, Душана Елезовића и осталих перјаница нашег пропадања", каже Јованов у саопштењу достављеном медијима. 

Он додаје и да само летимично поређење резултата рада Јоргованке Табаковић са катастрофом коју је српској економији направила Демократска странка показује да је ДС курс динара од 78 довела до 120 динара, а да је данас стабилан...

Наводи и да је инфлација била 12,9 одсто, а данас је 2,4, да је раст раст БДП био минус 3,1, а данас је 4,4 одсто, да је јавни дуг у време ДС износио 70 одсто БДП и да су државу довели на корак од банкротства.

Данас је, додаје, јавни дуг 58 одсто БДП и испод је нивоа Мастрихта, а државни буџет у суфициту је за 410 милиона евра.

ДС је раније данас, уз захтев за испитивање порекла имовине, оптужила гувернерку за "непотизам, бахатост и нерад", а СНС је одговорила да су то све измишљотине. 

EUR/RSD 117.1474
Најновије вести