Јованов: Упропастили државу, сад траже нову прилику за исто

БЕОГРАД: Потпредседник ГО СНС Миленко Јованов коментарисао је поруке Савеза за Србију у оснивању са скупа у Зрењанину, рекавши да они који су државу упропастили и довели до бакротства без стида траже од народа прилику да опет раде исто.
jovanov, tanjug jpap, arhiva
Фото: Танјуг (Ј. Пап), архива

Путујући циркус Драгана Ђиласа посетио је данас Зрењанин и пред малобројном публиком покушао да изведе нешто из свог богатог репертоара лажи, измишљотина и обмана, каже Јованов.

Додаје да су они правили границе с Косовом и Метохијом и због политике коју су водили постали албански народни хероји које њихова штампа слави.

Сада траже подршку да наставе своју политику да ни Срба, ни Србије на Косову нема, али да они имају паре и од катарске амбасаде у Берлину и од разних сумњивих типова који чаме по америчким затворима, наводи се у саопштењу СНС.


Скуп СЗС о Косову и државној имовини

Представници Савеза за Србију у оснивању одржали су трибину у Зрењанину, а међу главним темама су били Косово и приватизација предузећа. 

Они сматрају да је реч о распродаји највредније државне имовине и да се она мора зауставити, као и спречити разграчење Србије од “саме себе”, односно давање “нашег за наше”. 

Председник Двери Бошко Обрадовић рекао је да о програму Савеза за Србију од 30 тачака нема речи на великим националним телевизијама, и да у Србији нема нормалног живота, наводи се у саопштењу које је објавила Народна странка. 

Један од оснивача Савеза за Србију, Драган Ђилас, на питање из публике о продаји државне имовине одговорио је да није тачно да ништа што је државно не може да функционише, већ је само питање да ли они који воде знају како се то ради. 

Београдски воз је каснио седам секунди годишње, што показује да ми можемо кад хоћемо, рекао је Ђилас, бивши градоначелник Београда, и упитао да ли би “Немци били Немци када би имали плате од 25.000 динара”. 

Потпредседник Народне странке Здравко Понош рекао је да председник Србије Вучић неће да чује војни врх, јер се само слика с генералима, али никада не разговара с њима. 


Према речима Јованова, они који су позивали на хапшење председника државе, државни удар и грађански рат, без икакве срамоте причају о демократији и слободама у Србији.

Још да је онај што је децу облачио у униформе и у руке им гурао пушке и ножеве причао о правима детета, фарса би била потпуна, додао је он.

Јованов је рекао да је за Зрењанин, Банат и Србију много важнија вест то што ће, захваљујући Александру Вучићу, кинески инвеститор “Шандонг Линглонг” уложити 870 милиона евра у изградњу фабрике у овом граду и што ће посао добити 1.500 радника из Зрењанина и средњег Баната.

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести