Јованов: Стечај регулисан законом, Јеремић износи неистине

БЕОГРАД:  Начин на који се спроводи стечај у Србији регулисан је законима и ни у једном стечајном поступку, у коме је стечајни управник Агенција за лиценцирање стечајних управника, предметни Закон није прекршен, изјавио је данас потпредседник Главног одбора Српске напредне странке Миленко Јованов.
milenko jovanov
Фото: Tanjug (Sava Radovanović)

Јованов је, реагујући на изјаву председника Народне странке Вука Јеремића да је у држави створена "моћна стецајна клика, која испод цене продаје имовину некада веома успешних фирми, а више хиљада радника оставља на улици", у писаној изјави навео да - "колико Јеремић лаже, најбоље показује чињеница да су баш Вучић и влада Србије нашли стратешког партнера за ''14. октобар'' из Крушевца, који је купила ''Татра'', док се за ''БИП'', ''Прву петолетку'' и ''ЕИ Ниш'' још увек траже партнери".

Такође, у том тако "лошем стечају", наводи Јованов, тренутно у Србији ради 9.000 људи, јер, како сматра, стечај није значио крај за те фирме, него опоравак.

"То Јеремић не може да појми, јер су у његово време радници стварно одлазили кући празних џепова, са једним папиром - ''Отказ уговора о раду''. Најзад, именовање управника у ''капиталним случајевима'', које Јеремић наводи, није у надлежности Агенције, него суда, па је Јеремић, поново слагао што и није нека новост, нити представља изненађење за грађане", наводи Јованов.

Како је додао, данас је "јасна разлика" у односу на период када су Јеремић, Шутановац, Ðилас и остали били власт и када су народу "поделили пола милиона отказа, фабрике затварали, а себи обезбедили станове од милион евра, и пуне девизне рачуне".

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести