Јовановић: ДСС дуплирала гласове, подигла препознатљивост

БЕОГРАД: Председник Демократске странке Србије Милош Јовановић изјавио је да је странка на претходним изборима дуплирала број гласова, осетно подигла препознатљивост, што, оцењује, на конфузној опозиционој сцени није мали капитал.
Miloš Jovanović, DSS Foto: Youtube/printscreen
Фото: Youtube Printscreen

Он је у интервјуу за Ало истакао да није испуњен први циљ - да ДСС буде парламентарна странка, али је прешла изборни праг у већини места где је изашла на изборе, укључујући и покрајинску Скупштину.

Профилисали смо одређене личности, у првом реду мене као носиоца листе и све то, у овом контексту приличне конфузије и отвореног простора на опозиционој сцени није мали капитал, додао је Јовановић.

На питање листа да се помиње могућност промене имена ДСС, лидер странке је казао да „нема никаквих имена у оптицају сада“.

Он је нагласио да је за странку важан континуитет у иделогији, политичким начелима и политичким опредељењима и додао да са тим никада неће бити прављени компромиси.

Али истовремено, неки симболи су сада већ прошло време, нове генерације су изникле и контекст на политичкој сцени је потпуно другачији од претходног периода. Једноставно (од 5. октобра 2000. године) у тих 20 година много је воде протекло Савом и Дунавом, закључио је Милош Јовановић.

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести