Јовановић поднео кривичну пријаву против Ребића

БЕОГРАД: Чедомир Јовановић, лидер ЛДП-а поднео је кривичну пријаву против директора полиције Владимира Ребића, Вишем јавном тужилаштву у Београду, сазнаје Танјуг.
cedomir jovanovic, Dnevnik/Slobodan Šušnjević
Фото: Дневник/Слободан Шушњевић

У кривичној пријави Јовановић наводи да је директор полиције Владимир Ребић злоуботребио службени положај свесно и са намером не вршећи своју дужност. Лидер ЛДП-а констатује да је Ребић тиме угрозио живот његове деце и његове породице.

Јовановић подсећа да је 13. маја 2021. године Јединица за обезбеђење личности укинула обезбеђење његовој деци, повукла и његово обезбеђење, упркос чињеници да је био штићена личност последњих 20 година.

У кривичној пријави у коју је Танјуг имао увид Јовановић наводи да није добио писани допис о укидању обезбеђења већ да је о томе, као и српска јавнност, сазнао у медијима. Чедомир Јовановић истиче да директор полиције, не само да није вршио своју дужност, већ је злоупотребио свој положај износећи неистине у јутарњем програму Прве телевизије о истрази о инциденту који се догодио 2.јуна у Новом Београду.

"Директор полиције је то учинио упркос чињеници да сам ја штићено лице, свесно стварајући погрешну и лошу слику о мојој породици и мени, тако подривајући и ширећи мржњу према нама која може да изазове следећи напад, наносећи тиме нематеријалну штету и страх за живот моје породице и мене“, наводи змеђу осталог Јовановић у кривичној пријави против Ребића сазнаје Танјуг.

EUR/RSD 117.1643
Најновије вести