Кампања дуга и тешка, сви имају времена да се припреме

КОПАОНИК: Премијерка Ана Брнабић изјавила је да је данас велики дан за Србију, а расписивање редовних парламентарних, покрајинских и локалних избора "празник демократије".
Premijerka Srbije Ana Brnabić na Samitu u Londonu Foto: Tanjug/video
Фото: Танјуг/видео

"Биће дуга кампања, што значи да ће бити тешка, али, са друге стране, сви имају времена да се припреме", рекла је Брнабић новинарима на Копанику, где је говорила последњег дана Бизнис форума.

Премијерка је поновила да ће учествовати и да жели да учествује у кампањи, јер је то њена лична жеља, обавеза и одговорност, али да ће, с обзиром на, како каже, никад стриктинија правила у вези са функционерском кампањом, водити рачуна и о томе.

"Мој посао остаје влада, завршавање нашег мандата. До последњег дана радимо у интересу грађана и привреде, а кампања у слободно време, увече, викендима", рекла је Брнабић.

Навела је да је за њу важно да се ради на што већој транспарентности изборног процеса, те истакла да је РИК добио нови портал где се јасно, директно и транспарентно могу проверити сва документа у вези са изборним процесом, а могућ је увид у бирачки списак.

"Ту су две важне, нове функционалности, да се директно прате све седнице РИК-а и да се у вече избора, сви спискови са изборних места могу преузети са интернета, тако да сви могу да имају потпун увид са готово свих 8.500 бирачких места", рекла је Брнабић.

Она је додала да је то резултат реформи у претходне три године, што је и корак ка транспарентнијим изборима.

Не очекујем да одлука Етихада утиче на Ер Србију

Председница Владе Србије Ана Брнабић рекла је данас да не очекује да ће одлука компаније Етихад, да распрода део флоте и смањи своје учешће у ћеркама компанијама у свету, утицати на пословање домаћег авио-превозника Ер Србије.

Компанија Етихад је недавно објавила да ће распродати део флоте и да ће смањити учешће у ћеркама компанијама, а на питање новинара премијерки на Копаоник бизнис форуму, да ли она очекује да ће се одлука Етихада одразити и на Ер Србију, као и да ли влада има стратегију да се томе одупре, Брнабић је рекла да не очекује да ће се то одрадити на Ер Србију.

"Ми имамо још више нових праваца, посебно из Ниша. Имамо правац са Аеродрома Морава у Краљеву", рекла је Брнабић и навела да је адреса за сва остала питања на ту тему компанија Ер Србија, која је, како је рекла, "компанија за себе".

"Ја сам председница Владе и нисам директорка Ер Србије", указала је Брнабић.

На констатацију новинара да је Влада акционар у Ер Србији, премијерка је поновила да у вези свега што се односи на пославање Ер Србије, питање треба упутити тој компанији.

"Сигурна сам да ће они бити спремни да одговоре", рекла је Брнабић новинарима након обраћања на затварању овогодишњег Копаоник бизнис форума.

EUR/RSD 117.1776
Најновије вести