Канцеларија за КиМ: Србима поручују да су грађани другог реда

БЕОГРАД:  О правој природи самопроглашене косовске независности сведоче данашњи и јучерашњи напади на српску имовину на Косову и Метохији, којима се Србима поручује да су грађани другога реда и да за њих нема заштите од албанске самовоље и насиља, поручују из Канцеларије за Косово и Метохију.
Kancelarija za KiM Foto: Kancelarija za KiM
Фото: Канцеларија за КиМ Фото: Канцеларија за КиМ

Наводе да је графит "Косово је Албанија" на помоћном објекту српске основне школе у Преоцу и противзаконито рушење куће Јовице Менковића у Церници плод исте политичке климе која се на самопроглашеном Косову годинама континуирано ствара, а то је клима сегрегације, правне несигурности и насиља.

"Србима се све чешће на овај начин поручује да за њих нема места на албанском самопроглашеном Косову, а кривци су они који у јавност упућују антисрпске политичке поруке и славе културу злочина и насиља, оличену у некадашњој УЧК", каже се у саопштењу.

Из Канцеларије за КиМ још једном захтевају од представника међународне заједнице на КиМ да почну оштрије да реагују на "шовинистичке поруке" албанских политичких лидера у Приштини и да коначно почну да раде на стварању функционалног мултиетничког друштва у јужној покрајини.

Истичу да подмукли и кукавички напади на српску имовину и људе који никоме нису учинили никакво зло неће застрашити српски народ на Косову и Метохији и да ће Србија наставити да чини све да своје грађане охрабри и помогне у намери да остану и опстану на земљи предака.

EUR/RSD 117.1474
Најновије вести