КФОР окончао праћење налепница, преузела косовска полиција

КОСОВСКА МИТРОВИЦА: Косовска полиција преузела је у потпуности праћење процедуре примене лепљења налепница на таблице возила, пошто је јутрос у 8.00 часова окончан период од две недеље колико је КФОР контролисао примену договора у Бриселу о таблицама на административним прелазима Брњак и Јариње.
kosovo policija
Фото: Tanjug (Boki, arhiva)

КФОР ће ипак, и у наредном периоду преко Тима за праћење кроз патроле надгледати имплементацију споразума на терену.

Налепнице постоје у две величине, а постављени су постери са објашњењем како се користе.

Према процедури о примени налепница, возач изађе из аутомобила и прелепи таблицу, што контролише полиција.

Командант КФОР-а Федерико Федеричи, током чијег мандата је постигнут споразум, рекао је за Танјуг, да је са задовољством прихватио бриселски споразум између Београда и Приштине о таблицама.

"Радо сам прихватио бриселски споразум. Могу рећи да је Кфор одиграо важну улогу током ове кризе. Имао је блиску сарадњу са Мирославом Лајчаком, ЕУ, и природно, током саме кризе, ја лично, а и људи на локалном нивоу - успели смо да одржимо контакт са свим институцијама - полицијом, али и градоначелницима општина на северу. Главни циљ, наглашавам, био је да покушамо да смиримо ситуацију, да буде што је могуће мирнија, и да избегнемо ескалацију тензија", рекао је Федеричи.

Предвиђено је да овај споразум, који су постигли представници Београда и Приштине, траје наредних шест месеци, до када се очекује проналажење трајног решења.

EUR/RSD 117.1643
Најновије вести