Кфор развукао бодљикаву жицу, форимиран кордон полиције на страни централне Србије

ЈАРИЊЕ: На административном прелазу Јариње је тренутно мирно, а  припадници Кфора су иза административне линије развукли бодљикаву жицу, док је са стране Рашке, на теритирији централне Србије формиран кордон полиције, рекао је Тан‌југу извештач новинске агенције АП, Радул Радовановић, који се налази у близини тог администативног прелаза.
1
Фото: Tanjug/AP Photo/Marjan Vucetic

Додао је да је према прелазу на страни централне Србије окупљено између 150 и 200 људи који су из Србије, Црне Горе и Републике Српске пристигли на најављени митинг и налазе се на око 150 метара од прелаза. 

Он је рекао и да су појачане полицијске снаге из правца централне Србије према прелазу, које су направиле кордон и не дозвољавају окупљенима да пређу административну линију. 

"Припадници Кфора су са друге стране прелаза и поставили су бодљикаву жицу, ту је на десетине припадника Кфора, види се доста возила Кфора, џипова и других", рекао је Радовановић. 

Рекао је да су окупљени на страни централне Србије покушали да предају протестно писмо Кфору и захтев да прођу.

 "Став полиције Србије је да не могу да прођу и сада се око тога воде преговори", додао је Радовановић. 

Како је казао, за сада није било никаквих инцидената, да је ситуација мирна, али да је било љутње људи који нису могли да пређу административну линију, а дошли су да пруже подршку Србима са КиМ.

Учесници скупа на Јарињу дошли до самог административног прелаза

Учесници скупа Срба из централне Србије, Црне Горе и Републике Српске на Јарињу прошли су кордон српске полиције и приближили се самом административном прелазу.
 

Они су од 13 часова започели митинг на око 150 метара од прелаза, пошто их је зауставио кордон српске полиције, али је после 14 сати дошло до гурања и комешања са полицајцима и успели да се пробију до самог прелаза, где их је поново зауставио кордон полиције.

Учесници скупа носе спрске зауставе и преко разгласа пуштају националне српске песме.

Припадници Кфора су претходно иза административне линије развукли бодљикаву жицу.

EUR/RSD 117.1117
Најновије вести