Кисић Тепавчевић и Боцан Харченко о сарадњи у области рада

БЕОГРАД: Министарка рад, запошљавање, борачка и социјална питања Дарија Кисић Тепавчевић и амбасадор Русије Александром Боцан - Харченко разговарали су данас о унапређењу досадашње сарадње у области рада, запошљавања и социјалне политике.
kisic
Фото: Tanjug

Министарка је казала да су Русија и Србија пријатељске земље, као и да је подршка Русије у многим областима, које су у надлежности ресорног Министарства од великог значаја.

"Сарадњу Србије и Русије осликавају традиционално добри и пре свега пријатељски односи, као и многобројни потписани споразуми и меморандуми. Постоји увек додатног простора за унапређење сарадње, а Министарство је увек отворено за нове идеје и иницијативе које ће томе допринети", рекла је министарка.

На састанку је истакнуто да је, поред спровођења постојећих споразума, у плану и потписивање Меморандума о безбедности и здрављу на раду, као и Меморандума о узајамном разумевању о области радних миграција.

Амбасадор је рекао да је Русија увек уз Србију и навео да ће настојати да током свог дипломатског мандата подржи све активности ресорног министарства. Како је навео, меморандуми чије је потписивање у плану у наредном периоду допринеће још бољим билатералним односима и унапређењу сарадње наше две земље.

EUR/RSD 117.5780
Најновије вести