Кљинаку: Отварање архива- признање да је КиМ покрајина Србије

ПРИШТИНА: Вршилац дужности председника Организације ветерана тзв. Ослободилачке војске Косова Фатон Кљинаку оценио је данас да је то што је током последње рунде техничких разговора у Бриселу између Београда и Приштине договорено отварање архива те организације исто као да се влада у Приштини сагласила да је Косово покрајина Србије.
pristina, tanjug video
Фото: Танјуг (Видео)
Он је на свом Фејсбук наологу навео да су архиве ОВК отворене јер у њима, како тврди, "нема ништа што треба да се сакрије".
"Ако је тачно да је потпредседник косовске владе Бесник Бисљими договорио са Србијом да отвори архиве ОВК, то је исто као и да се сагласио да је Косово покрајина Србије", написао је Кљинаку.
Директор Канцеларије Владе Србије за КиМ Петар Петковић саопштио је након разговора у Бриселу да је приштинска страна показала апсолутну неспремност за дијалог и преговоре о кључним проблемима, али је као важно истакао то што је направљен помак када је реч о несталима и што је Приштина коначно признала постојање архива ОВК и пристала на њихово отварање.
EUR/RSD 117.1776
Најновије вести