Кнежевић: Историјска победа Александра Вучића

Председник градског одбора Српске напредне транке у Зрењанину Горан Кнежевић, који је и министар привреде у Влади Србије, изјавио је да је Александар Вучић остварио историјску победу на председничким изборима.
Председнички избори Фото: Танјуг/видео
Фото: Tanjug

Према његовим речима, незапамћено је да је већ у првом кругу одлучен победник.

Он је у обраћању новинарима истакао да су грађани Србије гласајући за Вучића изабрали бољу будућност, инвестиције, нова радна места, али и, како је рекао, председника са јасним програмом потпуног опоравка Србије. 

"Вучић је добио преко два милиона гласова, односно, 500.000 гласова више него сви остали кандидати заједно, што показује да су политику коју је водио у претходном периоду, пре свега политику стабилности и економског развоја, грађани препознали и пружили му огромну подршку", рекао је Кнежевић. 

По његовим речима, ово је значајан дан за Србију, јер, како је казао, "наредних пет године имамо председника који ће бити снажан ослонац и самим тим свим нашим грађанима обезбедити извесну будућност". 

"На челу са Александром Вучићем наставићемо вредно да радимо, јаче, брже и боље путем напретка и просперитета", закључио је Кнежевић.
 

 

Антић: Велика подршка грађана Вучићу-подршка реформама

Министар рударства и енергетике Александар Антић изјавио је  да велика подршка грађана Александру Вучићу на изборима за председника значи подршку наставку реформи.

"Грађани Србије су препознали изванредну економску политику и подржали континуитет реформи које је ова Влада спроводила за добробит свих", рекао је Антић.

Министар енергетике у рударства је нагласио да су социјалисти уложили велику енергију у овој председничкој кампањи и додао да су социјалисти у великој мери послушали позив председника СПС-а Ивице Дачића да подрже Вучића као председничког кандидата.

"Веровали смо у подршку Александру Вичићу", рекао је он, додајући да је остварени резултат чак и њих помало, позитивно, изненадио.

 

Михајловић: Победа Вучића,стабилна Србија и миран регион

Потпредседница Владе Србије Зорана Михајловић рекла је  да победа Александра Вучића у првом кругу најбољи доказ да је Србија сачувала политичку стабилност. 

"Грађани су јасно препознали шта је најбоље за Србију. Александар Вучић је добио више гласова него сви противкандидати заједно, што је најбољи доказ да ће политичка стабилност земље бити очувана, као и да Европа и регион могу да рачунају на Србију као оазу мира", рекла је она.

Према њеним речима, убедљива победа Вучића је и показатељ успеха Владе Србије, али и обавеза да се настави "још јаче, брже и боље".

Михајловић је додала да су грађани јасно рекли шта мисле и о представницима опозиције. 

"Мислим да сви кандидати који су освојили мање гласова од Белог Прелетачевића треба да иду у пензију и политичку историју", каже Михајловићева, наводи се у саопштењу из њеног кабинета. 

Она је захвалила грађанима на избору.

 

СНС: Вучић у Суботици освојио 52 одсто

На председничким изборима више од половине изашлих Суботичана - њих 52 одсто - дало је свој глас Александру Вучићу.

Председник Градског одбора Српске напредне странке у Суботици Богдан Лабан оценио је да је Вучић остварио убедљиву победу у Суботици.

Он је подсетио да је Вучић као премијер урадио пуно и за тај град.

"Зато су грађани и Суботице и целог Севрнобачког округа на такав начин гласали", рекао је Лабан.

Он је додао да је у Бачкој Тополи Вучић освојио 56 одсто гласова, а у друге две општине овог округа 65 одсто.

Други је Саша Јанковић са 20 одсто гласова, док је на трећем месту Љубиша Прелетачевић Бели са девет одсто.

EUR/RSD 117.0672
Најновије вести