Кнежевић: Одбио сам место потпредседника владе

ПОДГОРИЦА: Један од лидера Демократског фронта Милан Кнежевић изјавио је да је на јучерашњем састанку са црногорским премијером Здравком Кривокапићем одбио место потпредседника нове владе.
Milan knezevic YT
Фото: Youtube Printscreen

"Ја сам одбио да будем кандидат за потпредседника у новој Влади, не зато што не верујем у себе, већ зато што мислим да је неопходно укључивање већине на што експлицитнији начин“, рекао је Кнежевић данас на конференцији за новинаре.

Он је изнео став да суштина није у персоналним решењима и да је премијеру рекао да у тој влади треба да се нађу људи из ДФ-а, СНП-а и свих странака које чине већину, сразмерно њиховој снази и броју мандата.

Истакао је да се ситуација променила и да за разлику од 30. августа, премијер је сада постао страначка личност пруживши подршку Демократској Црној Гори на изборима у Никшићу.

Један од лидера Демократског фронта Андрија Мандић, рекао је да је током јучерашњег разговора премијеру Кривокапићу скренуо пажњу да о реконструкцији Владе треба прво да разговара парламентарна већина, те да је зато иницирао састанке председника партија које чине већину.

"Ова Влада има мањинску подршку, имамо одређене проблеме и нисмо то крили. Најважније је да ће председници темељно продискутовати о реконструкцији Владе па ћемо се договорити и изјаснити", казао је Мандић.

Каже да је прекинуо причу Кривокапића о потпредседничким местима.

"Он је говорио да може Влада да се шири у смислу потпредседничких места, али ја сам зауставио ту причу, како бисмо видели шта ће рећи парламентарне странке“, навео је Мандић.

EUR/RSD 117.1776
Најновије вести