Ко ће бити премијер... Неки су прерано поскочили

ЛЕСКОВАЦ: У Србији се каже - прво скочи па реци хоп, а не обрнуто, каже председник Србије Александар Вучић упитан како коментарише наводе неких медија да ће Ивица Дачић бити премијер после избора на пролеће. 
vucic
Фото: Tanjug (Predsedništvo Srbije)

Ко ће бити премијер... Плашим се да су неки прерано скочили... Код нас се каже - прво скочи, па реци хоп, а не обрнуто, рекао је Вучић новинарима упитан како коментарише то што поједини медији наводе да ће Дачић бити нови премијер после избора на пролеће, о чему је, како наводе, и сам говорио. 

Каже и да у својој партији има много оних који сматрају да би били бољи премијери од Ане Брнабић.

Ја нисам мислио тако, а није ни народ. Па ћемо да видимо за следећи пут. Рене Декарт је рекао да је рацио најбоље распоређен међу људима, сви мисле да га имају довољно и нико се ни са ким не би мењао. У нашем случају сви мисле да би лако били премијери и председници и били бољи од других. То је природна, нормална ствар и добра за развој динамике у политичком животу, а ко ће бити, о томе ће народ да да коначни суд, рекао је Вучић. 

Упитан да ли ће Дачић поставити исте услове и њему и опозицији ако дође до преговора о коалицији, Вучић је рекао да свако има право да поставља услове како жели, али да је питање да ли ће ти услови бити прихваћени или не.

Вучић је рекао да је СПС то радио и 2012. године после избора и додао да је то легитимно, као што је легитимно да свако истакне своју кандидатуру и своје жеље.

Ја их још нисам истакао, полако, видећемо, далеко су избори, рекао је Вучић и додао да ће сваки политички чинилац изаћи са својим кандидатима пред изборе, што ће, додаје, урадити и партије у опозицији и на власти, као и његова странка.

Истакао је, међутим, да је све то показатељ да СНС мора да се труди да сачува апсолутну већину, јер ће се у супротном, истиче, сви ујединити против њих за 24 сата.

Биће им потребан један дан, као што је Чедомиру Јовановићу и Бошку Обрадовићу било потребно 24 сата да дођу од велике мржње до велике љубави и жеље да уђу у власт са један, два, три посто гласова, рекао је Вучић.

Он каже да они који носе највећи терет имају и најмање права и да ће зато СНС последњи изаћи са својим предлогом, а да ће на крају народ одлуцити кога ће подржати.

Вучић је рекао и да политика није математика и истакао да је увек био у праву јер калкулације његових политичких противника које су прављене пред претходне изборе нису биле довољно добре, зато што је увек побеђивала политика и суштина.

О том потом... За мене је важније шта ће Србија да ради, да ли Србија може да иде напред, колико можемо да изградимо, него да се данас говори о персоналним решењима, навео је Вучић у изјави новинарима приликом посете Лесковцу.

EUR/RSD 117.1643
Најновије вести