Коморска острва не признају Косово, лажни наводи

НАЈРОБИ: Министарство иностраних послова Коморских острва обвестило је амбасаду Србије у Најробију да став Уније Комора по питању непризнавања тзв. Косова остаје непромењен.
pristina
Фото: Tanjug (D. Kujundžić, arhiva)

Недавно је лидер АНК и некадашњи косовски министар спољних послова Беџет Пацоли објавио да је поново успео да обезбеди признање Коморских острва.

Амбасади Србије у Најробију у Кенији достављена је званична Нота Министарства иностраних послова Коморских острва у којој се наводи да Нота о поновном успостављању дипломатских веза са Косовом, и наводи у појединим медијима о томе, није потекла из тог Министарства и да би требало да буде третирана као да не постоји.

"Министарство иностраних послова и међународне сарадње Уније Комора изражава поштовање Амбасади Републике Србије у Најробију и с позивом на ноту бр. 071/2021 од 17. фебруара 2021. о информацији која се појавила у иностраним медијима о наводној ноти коморског министарства иностраних послова у вези са такозваном државом Косово, има част да је обавести да наводна нота не потиче из коморског Министарства иностраних послова и међународне сарадње и мора се сматрати ништавним документом", истиче се у Ноти, саопштила је српска амбасада из Најробија.

Министарство иностраних послова и међународне сарадње Уније Комора захвалило је Амбасади Србије у Најробију на сарадњи иизразило изразе изузетног уважавања.

Коморска Острва Косово су признала 2009. године, као 59. држава у свету која је то учинила, али је то признање повучено 7. новембра 2018. године, како је објавио тадашњи министар спољних послова Србије Ивица Дачић.

EUR/RSD 117.1776
Најновије вести