Светлана Миловановић нова градоначелница Сремске Митровице

СРЕМСКА МИТРОВИЦА: Град Сремска Митровица добио је нову градоначелницу, а то је Светлана Миловановић. На данашњој седници је, како јавља Радио-телевизија Војводине, изабран и заменик градоначелника - Петар Самарџић.
svetlana milovanovic
Фото: Youtube Printscreen

За њихов избор гласало је 44 одборника. Они су изабрани на данашњој седници Скупштине града Сремска Митровица. По избору, нова градоначелница Светлана Миловановић обратила се са скупштинске говоринице.

У обраћању новоизабрана градоначелница Светлана Миловановић изнела је, јавља РТВ, основне циљеве развоја града у наредном периоду и захвалила се досадашњем градоначелнику Владимиру Санадеру.

Светлана Миловановић је по образовању професорска српског језика и књижевности, а у протекле четири године обављала је функцију заменице градоначелника. Каријеру је изградила у просвети где је била дугогодишњи директор Основне школе „Бошко Палковљевић – Пинки”.

Она је друга жена на месту градоначелнице, јер је пре ње на тој позицији била Марија Прокоп од 1984. до 1985. године.

Како је раније најављено, након конститутивне седнице новог сазива локалне скупштине у Сремској Митровици, након избора градоначелника, заменика и Градског већа, до краја године ће се приступити и новим кадровским решењима када су у питању челне позиције у јавним предузећима, а град ће добити и нове начелнике градских управа.                                                                                          

А.С.

EUR/RSD 117.1627
Најновије вести