Косовска Влада усвојила одлуку о таблицама

ПРИШТИНА: Косовска влада одлучила је данас да ће особама које на административне прелазе дођу са личним документом који су издале српске власти на улазу да писмо које замењује идентификациона документа.
pristina
Фото: Tanjug (D. Kujundžić, arhiva)

Према овој одлуци, свакој особи се доставља образац декларације да се привремено замењује употреба таквог документа, преноси Коха.

Такође, донета је одлука да се становницима, углавном на северу земље који имају регистарске таблице издате од Србије, али у име градова Косова, омогући да се врате на, како кажу, регистарске таблице РКС.

Косовска влада је одржала електронски састанак на коме је усвојила одлуку да се омогући регистрација возила са РКС регистарским таблицама за сва возила опремљена регистарским таблицама "ПР", "КМ", "ПЗ", "ГЛ", "УР", "ЈП", "ДА" или "ЂА".

Како је саопштено из Владе, власницима возила са овим регистарским ознакама омогућен је повратак на Косово у периоду од 1. августа до 31. септембра ове године, односно два месеца.

Петковић: Одлуком о личним картама и таблицама Курти запретио ратом Србима с КиМ

БЕОГРАД: Најновијим једностраним одлукама институција у Приштини у вези са српским регистарским ознакама и личним картама, Аљбин Курти је najotvorrnije запретио ратом против Срба на Косову и Метохији, саопштио је данас директор Канцеларије за КиМ Петар Петковић поводом данашњих одлука косовске владе.

Одлука институција у Приштини да забране српске личне карте и након 30. септембра укину важење регистарских ознака са именима српских градова "КМ", "ГЛ", "ПР", "УР" и другима, уз најаву да ће након тог рока та возила бити одузимана, представља директни удар на све Србе и јужно и посебно северно од Ибра, наводи Петковић у саопштењу.

"Недопустиво је да на овакву претњу сукобом и одмаздом представници међународне заједнице ћуте и праве се невешти, док Аљбин Курти припрема почетак великог сукоба и напад на Србе крај септембра.

Својим ћутањем, постају дитектни саучесници нове дестабилизације прилика на терену у режији Аљбина Куртија, изазване новом једностраном одликом власти у Приштини", додао је директор Канцеларије за КиМ у саопштењу.

"Срби са Косова и Метохије неће дозволити да буду прогањани, убијани и да им се одузима легитимно стечена имовина и то добро треба да знају сви и у Приштини и Бриселу", поручио је Петковић.

EUR/RSD 117.1661
Најновије вести