Костреш: Први задатак је квалитетнији живот свих у Војводини

НОВИ САД: Новоизабрани председник Лиге социјалдемократа Војводине (ЛСВ) Бојан Костреш, изјавио је да је први и најважнији задатак боља будућност и квалитетнији живот за све оне који живе у Војводини, без обзира на порекло, матерњи језик, веру, нацију или дан када су у њу дошли.
k
Фото: Tanjug

Војводина треба да буде део Србије у коме њени становници могу да управљају војвођанским ресурсима и оним што се у њој произведе, јер људи који живе у Војводини заслужују боље, рекао је Костреш у првом обраћању са функције председника странке.

Србија је наша земља, казао је он и навео да ће застава Србије, поред застава ЛСВ и Војводине, од сада бити присутна на свим страначким конгресима.

Више никоме нећемо дозволити да нас назива издајницима и сепаратистима, јер ми то нисмо и нисмо никада ни били, нагласио је Костреш, саопштено је из ЛСВ.

Нови председник ЛСВ је позвао све демократске политичке партије, невладине организације и појединце у Војводини да се придруже и заједно са ЛСВ још одлучније поведу борбу за равноправну Војводину и пристојну Србију.

Како истиче, ЛСВ тражи да се Србија јасно окрене ка Европској унији и европским вредностима.

EUR/RSD 117.1627
Најновије вести