Кривокапић: Брзо ћемо доћи до решења за сарадњу са Србијом

Премијер Здравко Кривокапић изјавио је вечерас да Црна Гора и Србија треба да сарађују на принципу независности и да верује да ће се то ускоро догодити.
zdravko krivokapic YT
Фото: Youtube Printscreen

Кривокапић је поновио да ће у званичну посету Београду доћи када добије позив, уз напомену да су неке недоумице, а можда, како је рекао, и разлике у погледима на нека питању потпуно природне.

Тврди, међутим, да два народа која су опредељена и усмерена један ка другом треба да сарађују.

"Ми ћемо за ту сарадњу врло брзо доћи до решења које ће бити на задовољство и једне и друге државе и једног и другог народа и решити све до сада нагомилане проблеме", каже Кривокапић у интервјуу за РТС.

Врло често су се, сматра, у прошлости дешавали антагонизми који су условљавали да једна политика можда прави добро решење на свом простору наспрам друге политике, што није добро.

“Ми треба да сарађујемо на принципима независности и мислим да ће се то врло брзо догодити. Верујем да сам умолио премијерку Брнабић и председника Вучића да нам помогну по питању вакцина, а то може да буде и добар повод за виђења и дијалог, јер без њега се не може", рекао је Кривокапић.

EUR/RSD 117.1207
Најновије вести