Кривокапић најавио кривичну пријаву против Вељовића

ПОДГОРИЦА: Председник Владе Црне Горе Здравко Кривокапић најавио је да ће као грађанин поднети кривичну пријаву против саветника црногорског председника Мила Ђукановића и бившег шефа полиције Веселина Вељовића.
zdravko krivokapic YT
Фото: Youtube Printscreen

Кривокапић је позив Вељовића на отпор и окупљање на Цетињу поводом устоличења изабраног митрополита црногорско-приморског Јоаникија упоредио са случајем министра правде Владимир Лепосавића, који је смењен с те функције због негирања наводног геноцида у Сребреници.

Коментаришући наводе које је Вељовић изнео у једном ауторском тексту, Кривокапић је, током радне посете Никшићу, оценио да су се такви наступи у раније завршавали "врло драстичним елементима и брзим реакцијама тужилаштва" и истакао да је Вељовић "исказао нешто што у сваком случају не би требало да ради неко ко је јавни функцонер", додаје Побједа.

То би по аналогији значило да ја није требало да кренем у процес разрешења министра Лепосавића. Нема никакве разлике. Ово је позивање на отпор и знате како је то законом дефинисано, навео је Кривокапић.

Он је додао да очекује да ће тужилаштво да ради свој посао, "као што га је радило у претходном временском периоду против неистомишљеника".

Кривокапић је нагласио да "правда мора да закуца на врата свих који су се огрешили о закон".

Вељовић је недавно у ауторском тексту написао да је "света дужност и обавеза" сваког припадника сектора безбедности да одбије свако неуставно и незаконито наређење, али и да је дужност свих грађана да у првим данима септембра буду заједно на Цетињу.

Повод за овај Вељовићев позив припадницима полиције на непослушност је најављено устоличење изабраног митрополита црногорско приморског Јоаникија у Цетињском манастиру, 5. септембра.

Поводом овог текста Вељовић је саслушан у Тужилаштву, где је рекао да је то његов лични став.

Вељовић: Кривокапић покушава да утиче на судство и тужилаштво

Вељовић је вечерас оценио да Кривокапић покушава да кроз причу о подношењу кривичне пријаве против њега утиче на судство и тужилаштво, те жели да придобије пажњу и пробуди емоције и сажаљење.

Иако је носилац извршне власти поручује нам да је остао сам у својој мисији наводног Спаситеља Црне Горе, па му поручујем да ће његова најновија манипулација и негативни политички наступ бити само још један празан популистички и пропагандни пуцањ. Демократска, секуларна и грађанска Црна Гора на његову жалост сваким даном је јача, организованија, гласнија и отпорнија, навео је Вељовић.

Он је оценио да је Кривокапић тиме признао да је политички опседнут Вељовићем и да му је он постао ноћна мора, преноси ЦДМ.

Вељовић је рекао и да Кривокапићу "стално у руке враћају Устав Црне Горе и законе" које, како даље тврди, ретко поштује, јер је њему милије да је уз књиге (новоканонизованог српског светитеља) Јустина Поповића".

Вељовић сматра да Кривокапић показује да је неутемељен и као политичар, "а још мање премијер свих грађана", али да се труди да по сваку цену постане "шампион демагогије и популизма".

Посебно му је стало да преко мене изгради свој ауторитет. Хомогенизује националисте и екстремне појединце и групе, како би се, сви скупа легитимисали као предводници мржње и насиља у нашој земљи и заштитници светосавља. Свестан је да постаје нерационалан и политички превазиђен и то га фрустрира, закључио је Вељовић.

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести