Кривокапић почео преговоре за излазак из политичке кризе

ПОДГОРИЦА: Премијер Црне Горе Здравко Кривокапић почео је данас одвојене састанке са лидерима парламентарне већине о изласку из политичке кризе, јављају подгорички медији.
zdravko krivokapic YT
Фото: Youtube Printscreen

Кривокапић је разговарао са председником Демократске народне партије Миланом Кнежевићем, који је након састанка изјавио да Демократски фронт остаје при томе да буде спроведена реформа тужилаштва и да кроз тужилачке законе буде настављена борба против криминала и корупције.

Током дана премиер ће разговарати са председницима Нове српске демократије и Социјалистичке народне партије Андријом Мандићем и Владимиром Јоковићем.

Састанци ће се наставити сутра када ће Кривокапић разговарати са предсједником Демократа Алексом Бечићем, лидером Грађанског покрета УРА Дританом Абазовићем и председником Покрета за промене Небојшом Медојевићем, који је раније данас изјавио да није примио позив.

Претходних дана, лидер Демократске народне партије, Милан Кнежевић поновио је више пута да Кривокапић мора да покрене разговоре за изалазак из парламнетарне кризе и кризе у Влади.

После локалних избора у Никшићу, на којима је највише гласова освојила коалиција "За будућност Никшића" окупљена око Демократског фронта, поједини лидери владајуће већине оценили су да је неопходна реконструкција владе.

Кривокапић је, међутим, оценио да је реконструкција владе "апсолутно непотребна".

Парламентарну већину чине Демократе, Нова српска демократија, Демократска народна партија, Покрет за промјене, Социјалистичка народна партија, Радничка партија, Уједињена Црна Гора, Права Црна Гора, ГП УРА и Демос.

Мандић: Кривокапић отворио тему реконструкције владе

Председник Владе Црне Горе Здравко Кривокапић отворио је тему могућности реконструкције Владе, саопштио је данас председник Нове српске демократије (НСД) и један од лидера Демократског фронта (ДФ) Андрија Мандић након састанка са премијером.

Мандић је рекао да је на састанку констатовано да постоји парламентарна криза.

"Сада су се појавиле идеје да тужилачке законе треба усвојити у неком другом облику. Познат је наш став да нећемо гласати ни о чему док се тужилачки закони не усвоје", истакао је Мандић.

EUR/RSD 117.2028
Најновије вести