Кривокапић: Спремни смо да потпишемо Темељни уговор са СПЦ

ПОДГОРИЦА: Ја и ова Влада спремни смо, колико данас, да потпишемо Темељни уговор са СПЦ, поручио је данас премијер Црне Горе Здравко Кривокапић, реагујући на критике представника Демократског фронта (ДФ).
zdravko krivokapic YT
Фото: Youtube Printscreen

"Оптужујете ме за неиспуњење предизборних обећања, за непотписивање Темељног уговора који сами, предизборно, нисте ни поменули, а онда када сам управо ја, након формирања Владе, када нико о томе није ни говорио, отпочео рад на Темељном уговору и оформио тим за рад на његовом усклађивању и што скоријем закључењу, направили сте замку за народ, којом сте у Београду и на сваком другом месту учинили све да ме представите издајником који неће да потпише нешто своје, уговор који није био ни усаглашен ни изгласан на Влади, тражили сте ми да закључим уговор да би имали разлог да ме разрешите", навео је Кривокапић у саопштењу.

„А када нисам упао у вашу замку, јавили сте се као заштитници цркве, ви који сте након избора цркву критиковали, под Острогом се обрушивали на покојног митрополита, па му након упокојења и са скоро два сата закашњења дошли на опело, док себе проглашавате заштитницима цркве, техничку Владу нудите ДПС-у који је цркви узео све, и који би јој опет све одузео“, истакао је он.

Кривокапић наводи да са Милом Ђукановићем и ДПС-ом, због природе своје функције и природе кохабитације комуницира зато што мора, а да представници ДФ то, како је оценио, чине зато што желе.

„Не зовем ја ДПС у техничку Владу, већ ви, умарате народ поделама, неслогом и конфликтима, али не конфликтима са опозицијом, коју сте управо ви такви 30 година држали на власти, већ конфликтима са делом парламентарне већине и Владом, јер када сте коначно на власт дошли, ви желите да останете опозиција, очигледно несвесни одговорности коју носи власт, па и ви лично, пред народом Црне Горе“, додаје је.

„Мени, господо, спочитавате да годинама нисам био са вама, у борби прекаљених бораца за слободу Црне Горе, прозивајући себе за синоним отпора режиму. Па ако је тако, зашто га нисте срушили без Цркве, па и мене, на челу заједничке листе?“, каже Кривокапић.

Представницима ДФ поручио је и да њихови мандати, на које се позивају, нису њихови, него, како је навео, мандати много шире идеје него што су идеје партија.

"Макар зато вас позивам да са много више пажње чувате овај процес, који није само ваш", поручио је Кривокапић.

„Зато, господо, нисте у праву када захтевате нешто позивајући се на број мандата који нису само ваши, гласача ваших партија, већ су мандати оних који се нису видли и не виде на партијским листама, оних који су ноћили на улици, Сињајевини и поред чемпреса у Бару, оних који су носили иконе, а који се не препознају у партијама, и њима, господо, власт и мандати припадају, иако им их сваконедвно узимате и приписујете само себи и вашим партијама“, навео је он.

Представницима ДФ је поручио да је коалиција ЗБЦГ много више од коалиције партија, чланстава, партијских књижица, партијских мандата и партијских дубина, и да коалиција ЗБЦГ нису само они из Демократског фронта.

„Зато, господо, нећу вам дозволити да се играте са овим што је уместо вас стекао народ Црне Горе, да арчите његову победу, да са позиција председника управних и других одбора пљујете по Влади која вас именује, да дестабилизујете читаву земљу, да уносите немир и ширите песимизам, да устоличавате пропаганду уместо принципа“, поручио је прмеијер Црне Горе.

„Нећу вам дозволити да се играте са народом Црне Горе, јер народ јасно препознаје да процес обнове не може ићи преко ноћи и поред ваших игара, разазнаје шта је истина, а шта су партијска сплеткарења", наводи се у реаговању премијера Кривокапића.

Navike su cudo
03.08.2021 • 02:31
Gospo'n Krivokapic lepo zbori, ali lose tvori. On menja brze izjave nego sto je to nekada, po pricama, Ciganin menjao konje. Ujutru je nervozan zato sto mora da ustane pre nego sto sat otkuca dvanajest sati, jer je po naucenom obicaju tada mogao da pozeli narodu dobro jutro. Ustajanje pre poneva, a tek oko sedam ili osam sati, za njega je svetogrdje i odustajanja od navike stecene od mladalackih dana. Preko dana nije navikao da ga neko ometa u uzivanju, nasledjenom, kad fruatukuje.
Navike su cudo
03.08.2021 • 02:45
Pred sumrak ne voli da ga uznemiravaju kad se sprema za duboke bezbrizne snove. Po njemu se vidi da voli samo lepe snove da sanja, kako bi uzivao u prilikama njihovih ostvarenja. Kada su poznate sve ove njegove osobine, poslanicima iz DF-a, cude me njihove opomene da tri puta na dan menja izjave: jednu ujutru, drugu u podne a trecu uvece. treba da ga razumeju jer nije lako, preko noci promeniti decenijama stecene navike. A u DF-u nemaju coveka koji bi mogao da im, strucno, objasni propust.
Navike su cudo
03.08.2021 • 02:59
To je njova a ne gospodina Krivokapica propust. On je ostvario, i nije izdao, snove koji su ga upucivali na pravo mesto u pravo vreme, kako bi mogao da im zahvaljuje u svom metenisanju. E sad sto nije ispunio obecanja, pre sedenja na meku duseku, opet su krivi ostvareni snovi a ne on. Tako to biva sa ljudima koji ne otkrivaju svoje snove. Tako zive oni koji sanjaju a ostvare snove. Niko DF-u nije kriv sto nemaju snova, vec po onoj narodnoj, sto na um to na drum. A drumovi zdombasti.
Navike su cudo
03.08.2021 • 09:10
Kazu da se treba cuvati ljudi sa cinicnim pogledima a jos vecma sa cinicnim osmesima. A moja, davno upokojena majka, bog da joj dusu prosti, uvek nam je govorila: "Deco, cuvajte se potuljenih ljudi. A to im se vidi iz ociju i nikada otvorenog glasnog smeha, vec samo zmiravih ociju i iskrivljenih a zatvorenih usta". I mnogo smo mogli, nekada, u vremenima nase mladosti, nauciti od, uglavnom, starih a iskrenih ljudi. A sada nam je samo ostalo da prenosimo njihove savete na mladja pokoljenja,
EUR/RSD 117.1792
Најновије вести