Кривокапић у званичној посети Србији 2. и 3. новембра

ПОДГОРИЦА: Председник Владе Црне Горе Здравко Кривокапић боравиће 2. и 3. новембра у званичној посети Србији, пренели су црногорски медији.
zdravko krivokapic YT
Фото: Youtube Printscreen

Данас је на седници црногорска Влада утврдила платформу за званичну посету, током које су планирани су сусрети са највишим државним званичницима Србије.

Кривокапић долази у посету на позив председнице Владе Србије Ане Брнабић, објавила је Влада Црне Горе, преносе Вијести.

У делегацији Црне Горе су премијерови саветници Вања Радевић, Иван Шикмановић и Никола Зечевић, затим Ана Ражнатовић, отправник послова у Амбасади Црне Горе у Србији и Ивана Маловић, шефица кабинета премијера.

"Званична посета предсједника Владе... биће у функцији јачања билатералних односа, као и унапређења политичког дијалога и укупне сарадње. Посета представља и прилику да се истакне важност стабилног и сигурног региона, као и значај његове јаче интеграције кроз механизам Берлинског процеса, којим се учвршћује европска перспектива Западног Балкана", наводи се између осталог у документу о посети.

Додаје се и да ће "имајући у виду кризу насталу услед пандемије КОВИД-19, посета бити одлична прилика за разговор о моделима усмереним на превазилажење здравствених, економских и других изазова условљених пандемијом са којима се обе државе суочавају".

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести