Кривокапић: Закон о слободи вероисповести више није проблем

ПОДГОРИЦА: Кандидат за мандатара црногорске владе Здравко Кривокапић рекао је данас да је проблем око Закона о слободи вероисповести решен и да се последњих дана "јавност Црне Горе забавља проблемом који то више није".
krivokapich
Фото: Танјуг (видео)

"Ми смо тај проблем, а тиче се Закона о слободи вероисповести решили 30. августа и званично, незванично месецима раније, мирним и достојанственим протестима против правног насиља", објавио је Кривокапић на Фејсбуку.

Он је додао да је падом ДПС "прво што је са њим и за њим пало био је управо тај накарадни Закон, због кога се, измеду осталог, коначно и усправила Црна Гора".

Киривокапић каже и да се треба бавити питањима која су везана за тешку финансијску и епидемиолошку ситуацију, уместо да грађани Црне Горе слушају "конфузне изјаве представника политицког блока који је одмах након избора у темељни споразум уградио решење тог питања.

Кривокапић напомиње и да оштећена страна, у овом слуцају Црква, није имала примедбе на ту одредбу споразума.

Кривокапић сматра и да је бесмислено да је на дневном реду у Црној Гори и даље питање које је кандидовала одлазећа власт, и на њему "поломила зубе".

Каже и да је Ђукановићев режим порушио елементарно поверење грађана једних у друге и свих у правну државу, али да не треба на дневни ред стављати теме које су вештацке, јер стварних има на претек.

Кривокапић је навео да је на изборима поражен режим, али да многе његове тековине тек треба да буду поражене.

“Бојим се да је списак друштвених аномалија толико дуг да Црна Гора нема времена да решавање тих проблема одлаже ниједан једини дан. Ако смо поразили ДПС да би оцували систем који су они створили онда нисмо уцинили ништа, зато мислим да нам је преумљење питање свих питања”, навео је Кривокапић.

EUR/RSD 117.0706
Најновије вести