Кризни штаб Срба са севера КиМ: Срби не нападају ни Кфор ни Еулекс

КОСОВСКА МИТРОВИЦА: Kризни штаб српског народа са севера КиМ саопштио је вечерас да није тачно да Срби нападају нити Кфор нити Еулекс, истичући да су то дезинформације које Приштина пласира у склопу хибридног рата против српског народа.
Kosovska Mitrovica/F. Bakic
Фото: Ф. Бакић/Косовска Митровица

''Због серије дезинформација које Приштина пласира као део хибридног рата против српског народа, обавештавамо јавност да Срби не нападају ни Кфор ни Еулекс, штавише ми у њима видимо заштиту од репресије Куртијевог режима и његових специјалаца'', наводи се у саопштењу Кризног штаба српског народа са севера КиМ.

Аљбин Курти, како се додаје, пласира лажи о нападима на Кфор са циљем да увуче у сукоб Србе са Кфором, који је једина легална оружана формација у складу са Резолуцијом 1244. 

''Одбијање Кфора и Еулекса да се ставе у службу диктаторског антисрпског режима Аљбина Куртија је разлог зашто Курти настоји да лажима измисли нападе на ове организације", истиче се у саопштењу које је пренео РТС.

Подсећају да су политички представници српског народа и чланови Кризног штаба више пута јавно позивали грађане на сарадњу са Кфором и Еулексом, јер су те међународне организације присутне у складу са међународним споразумима који су потписани и које, како истичу, поштују.

"Кризни штаб у име српског народа позива Кфор и Еулекс да повећају будност. Изражавамо озбиљну сумњу да је Курти спреман да организује напад на припаднике ових мисија и за то оптужи Србе", додаје се у саопштењу.

EUR/RSD 117.1216
Најновије вести