Кркаобабић: Формирање задруга императив

ЛЕСКОВАЦ: Министар задужен за регионални развој и координацију рада јавних предузећа Милан Кркобабић каже да је уситњен посед реалност, а удруживање и формирање задруга императив.
milan krkobabic medija centar
Фото: mc.rs

Кркобабић је, како је саопштено, данас обишао земљорадничку задругу "Зелена Звезда" код Лесковца којој су додељена бесповратна средства у износу од 10,4 милиона динара за пољопривредну механизацију и поручио да та задруга сија пуним сјајем.

Новац је додељен у оквиру Програма подршке спровођењу мера равномерног регионалног развоја учешћем државе у економско-финансијским подстицајима за оснивање нових задруга и инвестиционе пројекте постојећих задруга.

Ове године планирано је у буџету нових 825 милиона динара у те сврхе.

Директор задруге Ðорђе Мицић истакао је да је инвестиција значајна за 10 задругара, 40 њихових коопераната и њихове породице, па и све становнике овог краја. 

Он је рекао да ће овом инвестицијом задруга повећати приход и до 50 процената и да су се створили услови да запосле још 10 нових радника.

Пре обиласка задруге, Кркобабић се састао са гардоначелником Лесковца Гораном Цветановићем који је захвалио министру на посети и истакао да локална самоуправа у пољопривреди и селу види читаву развојну шансу овог краја. 

„Држава Србија је показала да је решена да враћање живота на село помогне конкретним средствима, пробудили смо свест о удрживању, наши домаћини су спремни да дају подршку и активно учествују и у следећем кораку, формирању сложене задруге у овом крају", рекао је Кркобабић.

EUR/RSD 117.1776
Најновије вести