Кркобабић: Повећање плата и пензија праведан и изузетно храбар потез Вучића

БЕОГРАД: Потпредседник Партије уједињених пензионера, пољопривредниика и пролетера Србије – Солидарност и правда Стефан Кркобабић да је најављено повећање плата и пензија "праведан и изузетно храбар потез" председника Србије Александра Вучића.
vucic youtube
Фото: Youtube Printscreen

„Овом најавом председник Вучић је показао да је  очито на страни највећег броја грађана Србије, оних који живе од свог текућег и миниулог рада,  а то су пензионери, пољопривредници и пролетери – запослени", нагласио је Кркобабић у саопштењу.

 Он је навео да ће ПУПС наставити да се залаже и охрабрује државни врх "да коначно заживи идеја о увођењу социјалне – гарантоване пензије, не мање од 100 евра“.

 Како се наводи у саопштењу, социјална гарантована пензија је посебан вид социјалног давања намењен старијима од 65 година, који немају навршених 15 година стажа да би остварили право на пензију, нису корисници социјалне помоћи, немају имовину нити било који други вид прихода, међу којима је највећи број жена и то жена са села. 

"Овај вид социјалног давања представлја својеврсну захвалност  друштва које на тај начин вреднује њихов рад и одужује им се за све оно што су током свог животног века дале друштву, радећи деценијама у домаћинствима и полјопривредним газдинствима", стоји у саопштењу.

EUR/RSD 117.1117
Најновије вести