Крстајић: Много би нам значило да одемо на ЕП

БЕОГРАД: Пласман фудбалске репрезентације Србије на Европско првенство после 20 година био би веома значајан како за сам тим, тако и за српски фудбал и спорт уопште, рекао је селектор Младен Крстајић.
Krstajic Mladen/Fonet/Aleksandar Barda
Фото: Фонет/Александар Барда

"Имамо веома талентовану генерацију младих фудбалера. Заједно са њима, ту су и искусни играчи и то је комбинација за коју верујем да може много да постигне. Ми 20 година нисмо играли на Европским првенствима и заиста је тешко описати колико би нам значило да се квалификујемо. Имали бисмо континуитет у учешћу на великим такмичењима после дужег времена, а бенефити би били бројни за српску репрезентацију, за наш фудбал, а и генерално за спорт у Србији", рекао је Крстајић у интервјуу за сајт ФИФА.

Србија у квалификација за ЕУРО 2020 игра у групи Б, са Португалијом, Украјином, Литванијом и Луксембургом, а српски селектор говорио је и колико је битно освајању бода у Лисабону (1:1) на почетку квалификација.

"Можемо бити посебно задовољни освојеним бодом у Португалији. Екипа је показала јединство, карактер, борбени дух и апетит за победом. Србија може бити поносна на такве момке. Међутим, још увек имамо много посла. Има још седам мечева, причамо о 21 боду. Неће бити лако освојити бодове у било којој утакмици. Али, заиста верујем у наш тим и мислим да имамо квалитет да завршимо ове квалификације на једној од прве две позиције у групи".

Крстајић је био упитан и да ли је изненађен фантастичном сезоном Душана Тадића, који је са холандским Ајаксом изборио полуфинале Лиге шампиона у којем ће играти са Тотенхемом.

"Тадић је сазрео. Има искуство, знање, лидерске особине и његове перформансе су на најбољем могућем нивоу. Очигледно је да му је промена клуба пријала и да му је донела само добро. Ајакс је један од највећих европских клубова, а он је један од најбољих европских играча. То доказује из меча у меч. Нисам уопште изненађен. Све што се догађа Тадићу, он је то заслужио", закључио је Крстајић.

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести