Кубуровић: Судови данас раде независно и непристрасно

БЕОГРАД: Министарка правде и члан Председнштва СНС Нела Кубуровић поручила је поводом критика Народне странке на рад суда, да данас судије и тужиоци раде независно и непристрасно, за разлику од времена када су на власти били челници те странке.
kuburovich_zakon
Фото: Танјуг (Видео)

"Очигледно да чланови ''неПравног'' савета Народне станке, водећи се идеалима својих газди (Драгана) Ђиласа и (Вука) Јеремића, још живе у времену када су они били на власти, када су се оптужнице куцале на партијским скуповима, а судије радиле по наређењима која су долазила из канцеларија политичара", навела је Кубуровић.

Поручила је да је одавно прошло време када се у једном дану разрешавало на стотине судија и тужилаца због тога сто нису хтели да суде по страначким статутима, већ по слову закона.

Она је подсетила да и после више од 10 година (од неуспеле реформе правосуђа) грађани Србије плаћају милијарде динара одштете, настале због неуставних и незаконитих разрешења носилаца правосудних фунција.

"Зато молимо господу из Народне странке и све остале Ђиласовце и Јеремиће да поштују институцију суда и тужилаштва, јер само они који се плаше истине и нису чисти пред словом закона, покушавају да те исте институције уруше са паролом: напад је најбоља одбрана", навела је Кубуровић у писаној изјави.

Правни савет Народне странке критиковао је данас на конференцији за новинаре то што је суд "покушао да преко странке достави тужбу Андреја Вучића против посланика те странке Мирослава Алексића, оцењујући да је суд тако отворено стао на страну брата председника Србије".

EUR/RSD 117.1474
Најновије вести