Кубуровић: Закон о пореклу имовине ускоро пред посланицима

БЕОГРАД: Министарка правде Нела Кубуровић изјавила је да се нада да ће се Предлог закона о пореклу имовине ускоро наћи пред народним посланицима и да ће се односити на све грађане.
Ministarka pravde Nela Kuburović Foto: Tanjug
Фото: министарка правде Нела Кубуровић Foto: Tanjug

Она је у интервјуу за Вечерње новости од понедељка рекла да је поносна што је Министарство и поред свих отпора успело да изради квалитетан законски текст у коме нема никакве политичке одмазде.

"После дводеценијских празних најава Србија би коначно могла да добије закон који би најзад могао да прочешља како су се богатили разни који нам кроје капу - од тајкуна до политичара и да ли је у тој акумулацији капитала било злоупотреба", рекла је Кубуровић.

Говорећи о СНС и томе да ли би остала у странци уколико би са њеног чела отишао Александар Вучић, Кубуровић је рекла да је СНС странка изграђена на вредностима које је поставио Вучић, а које подразумевају напоран рад, велика одрицања зарад боље будућности и грађења јаких веза и са Истоком и са западом.

"Због тога сам са задовољством део тима СНС и Александра Вучића и зато, ако он не буде више предводио тај тим, ја не видим себе у њему", рекла је Кубуровић.

Упитана да ли бојкот дела опозиције може да доведе у питање легитимност избора, министарка правде је рекла да је њихов бојкот само покриће за евидентни неуспех, јер знају да немају подршку грађана и да ће уколико изађу на изборе бити окончан њихов политички живот.

"Зар неко заиста може да поверује да легитимност предстојећих избора зависи од тога да ли ће на њих изаћи Ðилас, Јеремић и Обрадовић који сви заједно не могу да освоје више од 10 одсто гласова. Ако се бојкоташи плаше да не могу да пређу ни три одсто, то говори о њиховој политичкој легитимности, али не о легитимности избора", закључила је Кубуровић.

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести