Курц: Са Вучићем о томе како подстаћи ЕУ перспективу Србије 

БЕЧ: Аустријски канцелар Себастијан Курц изјавио је да ће са српским председником Александром Вучићем, током његове предстојеће посете Бечу, разговарати о томе како Аустрија током председавања Европској унији, у другој половини године, може допринети даљем подстицању европске перспективе Србије. 
sebastijan kurc, tanjug video
Фото: Танјуг/Видео

"Између Аустрије и Србије постоје изванредни односи", рекао је Курц у сусрет посети шефа српске државе, заказаној само месец дана од како је преузео кормило нове аустријске владе.

Један од најмлађих аустријских и европских политичара уверен је да ће Србија приступити ЕУ у роковима које предвиђа Европска комисија уколико започете реформе буду настављене темпом којим их је спроводила Вучићева влада, а Аустрија ће, каже, радити на њиховом подстицању, као и на даљем продубљивању билатералних односа две земље: 

„Аустрија је међу главним инвеститорима у Србији. Радујем се посети председника Вучића. У оквиру те посете ћемо наравно разговарати о европској интеграцији Србије и целог региона Западног Балкана, али и о томе како можемо, током председавања Аустрије ЕУ у другој половини године, допринети да ту европску перспективу даље подстакнемо", истакао је Курц у интервјуу за Тањуг. 

 

EUR/RSD 117.1205
Најновије вести