КУРТИЈЕВ КРАЈ? Тахири. Због њега Приштина губи ЕУ

Председник посланичке групе Алијансе за будуćност Косова Бесник Тахири оценио је данас да премијер тзв. Косова Аљбин Курти има потпуно погрешан приступ дијалогу са Београдом и да је управо његова политика довела Приштину до положаја губитника у том процесу и санкција ЕУ, преноси Газета Експрес.
albin kurti YT
Фото: Youtube/ Aljazeera

Тахири се осврнуо и на актуелне афере и скандале који се везују за државне лидере, и констатовао да се за владу Аљбина Куртија везује висок степен корупције. С обзиром на све то, уверен је да, када год да се одрже избори, владајућа странка, Покрет Самоопредељење, никада неће добити 50 одсто гласова.

"У Самоопредељењу мисле да би Курти поново могао да освоји 50 одсто гласова. Подаци, анкете, информације са терена говоре о озбиљном незадовољству овом влашћу. Не знам какав ће бити наш приступ и колико ћемо моћи да се мобилишемо, али једно знам да никада више у животу неће имати 50 одсто. Људи моле за резултате, које ова власт нема", закључио је Тахири.

Он је, поводом заказаног сатанка на високом нивоу 14. септембра, рекао да је скептичан да ће након разгоовора у Бриселу бити позитивних резултата.

"Досадашњи приступ Куртијеве владе дијалогу је Косово претворио у губитника и ослабио је нашу земљу на међународном и унутрашњем плану. Уместо да Србија, која је једина земља у Европи која није увела мере против Русије, буде санкционисана, данас је санкционисано Косово због слепе, нестратешке и углавном тактичке политике за уске гласачке интересе Покрета Самоопредељење. Косово је данас најслабије у међународној арени. Оно је слабије у суверенитету сопствене земље, на унутрашњем плану, а слабије је и у доношењу одлука. Свака одлука која је донета од 31. јула прошле године је поништена", рекао је Тахири.

Сматра и да је погрешно инсистирање владе тзв. Косова да се на превремене изборе на северу иде само на основу петиције грађана.

Према његовим речима, петиција има неке проблеме који могу да нашкоде тзв. Косову у будућности.

Тахири критикује и председницу Вјосу Османи, која је, како истиче, дала неозбиљну изјаву као одговор француском председнику Емануелу Макрону по питању његове изјаве о санкционисању визне либерализације.

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести