Љајић: Ово је горе од сваког ријалитија

БЕОГРАД: Министар трговине, туризма и телекомуникација Србије Расим Љајић изјавио је да је у два наврата разговарао с председником Србије Александром Вучићем о оптужбама које је на његов рачун изнео председник Српске радикалне странке Војислав Шешељ.
ljajic
Фото: Tanjug/S.Radovanović, arhiva

"Не могу да преносим садржај разговора, осим да је све било коректно", рекао је Љајић за Политику од четвртка и додао да му је председница Скупштине Србије Маја Гојковић послала СМС поруку, као и да га је погодило то што је више опомињала посланике његове странке, него Шешеља.

Шешељ је у уторак на седници Скупштине Србије Љајића оптужио да је "вођа једног од нарко-картела у Србији", али и да има лажну диплому медицинског факултета, након чега су посланици Љајићеве странке напустили седницу.

"Ово више нема никакве везе са политиком, ово је горе од сваког ријалитија. Скоро 30 година сам у политици и овако нешто нисам доживео. При томе, треба да се браним од бесмислених оптужби, за које свако дете у Пазару зна да су наручене, неистините и монструозне", рекао је Љајић.

Он је казао да ако ћути, испада да нема аргументе, ако одговара - испада да се правда и да размазује блато које му је неко на лице бацио, додавши да је зато и тражио да се слободно објави све што о њему имају и "полиција и БИА и ЦИА и све службе света".

"Ја друге одбране немам. Ако буду нашли да сам икада и јабуку или лопту украо, рећи ћу да је Шешељ у праву и подносим оставку. Пошто знам да се ништа  неће наћи, ја ћу и у том случају добро размислити о следећим корацима", навео је Љајић.

Он је рекао да је јасно да то није само инцидент, када се има у виду и да је пре два дана министар просвете Младен Шарчевић донео одлуку да за директора основне школе у Пријепољу постави кандидата Муамера Зукорлића који је на гласању школског одбора изгубио са седам према један.

На питање шта стоји иза ових оптужби, Лајић је рекао да је у политичком смисли на делу "црно-зелена колација која је сасвим логична - то је савез најгорих и најбеднијих представника и Срба и Бошњака".

„Зукорлић са свом подршком коју је имао одавде није успео да поправи свој рејтинг и зато је одлучио да на самом крају активира и свој последњи адут и најбољег друга - Шешеља. Међутим, овај очајнички потез толико је изиритирао људе у Санџаку да ће се Зукорлић борити за цензус", рекао је Лајић.

EUR/RSD 117.1305
Најновије вести