Љајић: Све странке да кажу шта мисле о питању Косова

БЕОГРАД: Позиву председника државе на унутрашњи дијалог о решавању питања Косова треба да се одазову све странке и кажу шта мисле о том важном државном питању, рекао је данас министар трговине, туризма и текомуникација Расим Љајић.

Он је додао да је то добра иницијатива председника коју треба све политичке странке да искористе. 

"Не треба више да се кријемо иза разних флоскула - не дамо Косово или дајемо Косово. Свака од странака треба да изађе са ставом шта мисли о том важном државном питању. Ми смо као странка конкретно изашли", рекао је Љајић за ТВ Пинк.Појашњава да се њихов предлог односи на стабилизацију односа у три фазе, без признавања, са међупериодом од пет година да се види како то функционише.

"Након тога са следе државне и међународне конференције о решавању коначног статуса Косова", закључио је он.

Љајић: Очекујемо рекордну туристичку годину

Министар трговине, туризма и телекомуникација Расим Љајић очекује да ће ова година бити рекордна по броју туриста у Србији.Он је гостујући на ТВ Пинк рекао да су сви смештајни капацитети у Сокобањи попуњени до октобра, да на Златибору нема места ни у приватном смештају, да је Београд препун туриста.

Амбициозан план за Београд и Србију, од милион односно три милиона туриста министар очекује да ће бити премашен."У првих шест месеци у Београду је било 444. 000 туриста, а да нас тек очекују Бир фест и разне друге манифестације, тако да ће се сигурно оставарити та цифра од милион туриста", нагласио је Љајић.

У Србији је у првих шест месеци било 1,4 милиона туриста, додаје, а тек се очекују манифестације - Гуча, Нишвил, Роштиљијада и читав низ других дешавања. "Питање је са колико ће рекорд бити оборен", нагласио је он и подсетио да је прошле године приход од туризма био 1,042 милијарде, а да се ове године од туризма очекује око 1,2 милијарде евра.

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести