Љајић: Вучић рекао да ће бити пуно кадровских освежења

БЕОГРАД: У разговору са председником Александром Вучићем није било речи о персоналним решењима, али је Вучић рекао да ће бити пуно кадровских освежења, пренео је новинарима лидер СДПС Расим Љајић. 
ljajic
Фото: Танјуг (видео)

"Председник нам је рекао и да ћемо у наредних 15 дана имати нови круг консултација и разговарати о питањима која вас највише интересују, јер данас о томе није било речи", рекао је Љајић новинарима након консултација. 

На питање какав је његов лични став, да ли сви који су ушли у скупштину, треба да уђу и у владу, Љајић је одговорио - "не треба", јер би, каже, било лоше да Србија остане без опозиције у парламенту. 

"Ја сам данас рекао шта мислим о томе. Нисам спомињао ниједну странку, да ли треба или не, јер то и није мој посао, али мислим да Србија у парламенту треба да се има власт и опозицију, да је то добро за земљу, за владу да има коректив који критиковати потезе и акције владе, као део нормалног политичког процеса у земљи и у парламенту", рекао је Љајић.

И он је навео да ће нова влада бити влада континуитета по питању програма, плана и приоритета, а то су економија, инфраструктура и побољшање позиције земље на међународном плану, посебно у свету преговора око КиМ. 

"Постоје различите врсте иницијатива из ЕУ и САД и Србија треба да спремно и са новом владом уђе у те преговоре", рекао је Љајић, чији је СДПС био на листи "Александар Вучић - За нашу децу". 

EUR/RSD 117.1627
Најновије вести