ЛДП и ЛСВ за смену Поповића због антивладиних ставова 

БЕОГРАД: Либерално демократска партија и Лига социјалдеморката Војводине оцениле су данас да би министар за иновације Ненад Поповић требало да буде смењен због изношења ставова супротних званичној политици Владе Србије.
lsv
Фото: LSV

ЛДП наводи да је Поповић у јучерашњем саопштењу изнео суштинска неслагања са правцем Владе Србије, чији је он саставни део, а кроз које, како сматрају, његови налогодавци влади шаљу поруку да напусти преговоре са Косовом, па и преговоре са Европском унијом. 

"Једини прави показатељ да премијерка стоји иза сопственог експозеа је да истог тренутка смени министра Ненада Поповића и удаљи га из Владе Србије и тако пошаље јасну поруку у ком правцу имамо намеру да наставимо даље", указао је ЛДП у саопштењу.

И ЛСВ сматра да би премијерка Ана Брнабић требало да смени Поповића.

"Својом изјавом да „европских интеграција више нема“ и да „српски политички брод треба окренути у другом правцу“, Ненад Поповић је по ко зна који пут показао да је руски лобиста и заступник интереса оних који желе да зауставе европски пут Србије", оцењује ЛСВ у саопштењу.

Та странка сматра да Србија не може истовремено бити и за и против европских интеграција, као и да је Поповић нанео штету европским интеграцијама Србије и угледу наше земље.

EUR/RSD 117.1643
Најновије вести